Als teambegeleider creëert Hylkje een veilige sfeer, waarbinnen teamleden zich durven uit te spreken en zich gehoord voelen. Zij moedigt je daarbij aan om je inspiratiebronnen en kwaliteiten te ontdekken en hieraan de ruimte te geven, wat stimuleert om met bezieling je werk te doen. In deze veilige ruimte kan een team zich op een andere laag uitspreken dan in het dagelijks werk gebeurt, waardoor teamleden nieuwe kanten van elkaar en zichzelf ontdekken. Haar kennis en jarenlange ervaring zet zij op een natuurlijke manier in.

Margit van Tuijl
Life coach / Studentenpastor TINT Eindhoven

Begripvol en met respect, eerlijk en confronterend heeft Hylkje mij en mijn collega’s begeleid bij het zetten van nieuwe stappen. Zij is in staat om de vinger op de zere plek te leggen zonder daarbij de emoties van mensen uit het oog te verliezen. Op zoek naar mijn drijfveren en ambities heeft persoonlijke coaching door Hylkje ertoe geleid dat ik nu zelf werkzaam ben als (loopbaan)coach. Een mooie aanvulling op mijn baan als Personeelsadviseur.

Sandra Hagen
HR-professional Gemeente Neder-Betuwe

Dit jaar had ik voor geen goud willen missen. De leergang heeft mij meer inzicht gegeven in mijn gezinssysteem, meer verbinding met mijzelf, mijn familie, maar ook met anderen. Ik sta meer open en ben mij meer bewust van wat ik voel. Ik kijk nu vaak met een systemische bril. Vorige week heb ik zelfs een jongen begeleid die zijn gezin heeft opgesteld met voorwerpen. Het was gaaf om te zien wat het met hem deed en welk inzicht het hem gaf.

Agnes Meeuws
Trackguide / Begeleider Spirare Talent Valley

De leergang Systemisch Werken die ik bij Hylkje heb gevolgd heeft mij een stevige basis gegeven om met familieopstellingen aan de slag te kunnen gaan. Tevens is mijn nieuwsgierigheid geprikkeld om hier nog veel meer over te leren. Hylkje is een gedegen expert die met een zuiver oog voor de werkelijke drijfveren van mensen durft te confronteren. Ze begeleidt de lesdagen op een integere wijze en dankzij het ‘ondertitelen’ van haar werk geeft zij haar kennis op een natuurlijke manier door.

Andrea Teeuwisse
Teamcoach / trainer Fede

Ik vond het lastig om onvoorbereid in enkele zinnen mijn boodschap op een overtuigende manier te brengen. In mijn functie kreeg ik hier steeds vaker mee te maken. Bij Hylkje heb ik geleerd waarom dit voor mij een ‘psychische barrière’ was. Nu kan ik het een plaats geven en kan ik er beter mee om gaan. Het resultaat is een sterkere presentatie.

Arie van Doorn
Systeem Architect Philips Research

Goed inlevingsvermogen, warm, geeft ruimte, luistert goed, stuurt zonder dat je het merkt, ‘dwingt’ je je eigen gevoelens te herkennen en een volwaardige plaats toe te kennen.

Ben Ides Peeters
Kantonrechter Rechtbank Zeeland-West-Brabant

In de leergang kreeg ik een beter gevoel voor mijn eigen gedrag en waar dit vandaan zou kunnen komen. Deze duidelijkheid geeft mij ontspanning waardoor ik meer grip heb gekregen op mijn angsten. Mijn uitstraling is opener geworden en mensen om mij heen reageren duidelijk anders naar mij, naar wat ik te vertellen heb wordt beter geluisterd. Soms val ik terug in oud gedrag en dan oordeel ik te zeer over anderen. Door de opleiding zie ik dat, waardoor ik mijn gedrag kan aanpassen. Het blijft voor mij een voortdurend leerproces.

Har Ritzen
Operationeel Informatie Management Kadaster

Hylkje durft dieper te graven dan je zelf misschien prettig vindt. Hoe pittig en niet leuk ik ze soms vond, de werkvormen waren zeer effectief. En wanneer ik wilde was het prettig om mijn eigen draai er aan te kunnen geven. Het kost misschien wat tranen, maar uiteindelijk zal je met een glimlach, sterker en met een voldaan gevoel weer vertrekken.

Ilona Severens-Hoetink
Behandelcoördinator Koninklijke Kentalis

Denken en voelen: deze twee aspecten heb ik met Hylkje meer in balans gebracht, op zoek naar wat mij enthousiast maakt en wat ik eigenlijk niet durf. Met Friese directheid kan ze feedback geven, me verschuilen achter gemeenplaatsen als ‘aan een dood paard moet je niet trekken’ accepteert ze niet. Samen met Hylkje lukte het erachter te komen wat mijn echte drijfveren zijn en waarom. Door die voor ogen te houden ben ik gegroeid in mijn werk en ga ik bewust nieuwe uitdagingen aan.

Jorrit de Vries
Systeem Architect Philips Research

Hylkje weet steeds weer een sfeer van verbondenheid en veiligheid neer te zetten, waardoor er ruimte is voor een ieder zichzelf te laten zien. Ze geeft veel ruimte voor het eigen tempo, maar geen ruimte voor ‘getrut’; er moet wel gewerkt worden! Hylkje weet als geen ander zonder poespas en fratsen te benoemen waar het écht om draait, zodat er helende processen kunnen plaatsvinden. Dit doet ze op een liefdevolle manier waardoor je je als cursist echt gezien en gewaardeerd voelt.

Juliëtte Hoogmans
Soulcoaching, reading and healing, access bars

Wat mij is opgevallen: de rust en het lezen van de mensen om je heen zonder dat daar nu veel woorden bij komen. De warmte die daaruit spreekt vind ik ontwapenend en nodigt uit om meer van jezelf te laten zien zonder dat het confronterend wordt. Heel bijzonder vond ik de creativiteit in de familieopstellingen waarbij het telkens tot de kern van de vraaginbrenger kwam.

Marcel Oude Breuil

Hylkje heeft mij geleerd dat als ik vanuit mijn gevoel handel mijn omgeving daar (onbewust) positief op reageert. Als ik verander, verandert de omgeving ook. Hylkje is eerlijk en begripvol en kan op de juiste momenten een spiegel voorhouden. Ze is een open persoon die door haar eigen kwetsbaarheid en warmte met mij een verbinding maakte die ik nooit eerder heb ervaren bij coaches, psychologen en psychotherapeuten. Ze heeft me niet gerepareerd, ze heeft mij de tools gegeven om mezelf te repareren. Ik ben haar ontzettend dankbaar!

Renée, voormalig speelster FC Utrecht, VVV-Venlo en
Functioneel beheerder bij de Gemeente Gemert-Bakel

Afgelopen dinsdag heb ik genoten van de dag en van jou; hoe je bent en de dag begeleidt. Mooie bijzondere vrouw die doet waar ze goed in is. Vertrouwen en verbinding waren vanaf het eerste moment aanwezig. Dankjewel voor de zeer mooie dag op een prachtige locatie. Rust en ruimte, met een mooie opbouw. Waarbij ik alle tijd had helemaal op mijn gemak te zijn en begeleid te worden in mijn eigen proces. Met een mix van mensen die allen openstaan om vanuit nieuwsgierigheid naar zichzelf te kijken. Dikke 10 !

Sigrid Kindt
HR-professional

Iedereen komt in zijn leven wel eens in een situatie waarin je het moeilijk hebt. Hylkje was in staat om mij op een ontspannen en heldere wijze terug te brengen naar de primaire motivaties van mijn handelen. Door haar inbreng was het voor mij mogelijk om weer terug te keren naar een situatie van meer rust, vrijheid en ontspanning. Het effect van haar aanpak overtrof sterk mijn verwachtingen. De waarde die je daar aan toe moet kennen is onbetaalbaar.

Theo Selten
Consultant Brandveiligheid Mobius Consult