Ruim 25 jaar begeleidt Hylkje als coach en trainer mensen bij het vinden van hun kracht. Sinds 2006 doet zij dit als zelfstandig gevestigde vanuit haar eigen praktijk. In reviews krijgt zij steevast te horen dat haar deskundigheid, sensitiviteit, betrokkenheid en warmte voelbaar zijn. Hylkje weet een veilige setting te creëren waarbinnen de ander in eigen tempo aan de slag kan met zijn hulpvraag. In opleidingen en trainingen zorgt zij voor een duidelijke structuur, met ruimte om in te spelen op wat er bij deelnemers leeft.

Na de PABO en de studie onderwijskunde was zij jarenlang werkzaam bij commerciële bureaus als Reïntegratietrainer, Consultant Opleiden in Organisaties en Communicatietrainer. In 2004 kwam zij in aanraking met systemisch werken: "Dit bracht mij zelf veel en ik zag hoe ik nu zoveel meer voor anderen van betekenis kon zijn. Dit voelde als 'thuis komen'. Met behulp van vijf jaar intensieve bijscholing heeft zij zich hierin gespecialiseerd en sinds 2007 werkt zij als Coach vanuit haar eigen praktijk.

Bekijk mijn LinkedIn profiel

Hylkje is opgegroeid in een gezin waarin het buitenleven, de boerderij en 'wat moest gebeuren' voorop stond. Je best doen, ‘doe maar gewoon’ en ‘plaats jezelf niet op de voorgrond’, is wat zij van huis uit heeft meegekregen. Iedereen had zijn eigen taken en zo maakte Hylkje iedere zaterdagochtend de melktank schoon. Van jongs af aan voelde ze een verlangen om zichzelf verder te ontwikkelen en is dat altijd blijven doen.

In 2002 ontmoette zij haar huidige partner en zijn twee dochters. Zij werd stiefmoeder, trouwde en kreeg een zoon. Het innemen van haar plek in dit nieuwe gezin werd een zoektocht waarin ze opnieuw veel leerde.

"Ondanks dat er veel lukte, persoonlijk en professioneel, voelde ik mij van binnen vaak onzeker. Deze gevoelens erkennen en uiten brengt verandering en innerlijke kracht. Als ik bij het uitoefenen van mijn vak echt contact ervaar en zie dat de ander groeit, dan word ik blij. Hier doe ik het voor.”

"Daarnaast hou ik van buiten zijn, hardlopen en schaatsen op natuurijs. Doelen stellen en grenzen verleggen, samen met gelijkgestemden bewegen in de natuur doet mij goed."