Met mijn gedragswetenschappelijke en onderwijskundige achtergrond werk ik als opleider, trainer en coach voor diverse mensen zoals technisch professionals, juristen, rechters, leidinggevenden, psychologen, orthopedagogen, hr-functionarissen en onderwijsprofessionals.

In trainingen staan persoonlijke kracht, innerlijk leiderschap, samenwerken en communicatie centraal. Als coach heb ik mij gespecialiseerd in levenslooppsychologie en systeemtherapie. Ik werk met mensen en hun gedrag in relatie tot hun persoonlijke geschiedenis, de sociale systemen waarvan zij deel uitmaken én het doel dat zij willen bereiken.

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met systemisch werken, werd ik getroffen door hoeveel er gebeurde met relatief weinig woorden. Innerlijke deuren die voorheen gesloten bleven, werden met de systemische aanpak liefdevol en met respect geopend, bij mijzelf en bij anderen. Voor mij voelde dit als 'thuis komen'. Vervolgens heb ik mij in deze manier van werken gespecialiseerd en heb dit geïntegreerd in mijn aanpak.

Voor echte ontwikkeling is een veilige omgeving onontbeerlijk. Daarom kijk ik elke keer opnieuw naar wat nodig is om het veilig te maken. In opleidingen en trainingen bied ik een duidelijke structuur en alle ruimte om te werken met wat er leeft bij de deelnemers.

Opdrachtgevers en deelnemers typeren mij als zorgvuldig, deskundig, sensitief, betrokken en warm.

Bekijk mijn LinkedIn profiel

In een gezin waar de boerderij, het buitenleven en ‘wat moest gebeuren’ voorop stond, ben ik opgegroeid. Je best doen, ‘doe maar gewoon’ en ‘wees dienend aan het grotere geheel’, dat heb ik van thuis meegekregen.

Van jongs af aan voelde ik het verlangen om mezelf verder te ontwikkelen en ben dit ook altijd blijven doen. In 2002 ontmoette ik mijn huidige partner en zijn twee dochters. Het innemen van mijn plek in dit nieuwe gezin, in mijn werk en in mijn leven, waren voor mij ware uitdagingen. Bescheiden blijven, jezelf zijn, wel zelf maar niet alleen, vanuit passie bijdragen, zijn waarden die mij richting en houvast geven.

Ondanks dat er veel goed ging, persoonlijk en professioneel, voelde ik mij van binnen vaak onzeker. Lange tijd dacht ik: als ik maar hard genoeg werk aan mijn ontwikkeling, dan los ik dit wel op. Als dan deze ’oude draak’ de kop weer opstak, was ik teleurgesteld. Gaandeweg leerde ik om mijn gevoelens te erkennen en te uiten in contact, in woorden en fysiek. Ik merk dat het dan verandert en zelfs kracht geeft. Deze ervaring gebruik ik ook in mijn werk.

Wellicht zijn alle draken in ons leven
uiteindelijk prinsessen
die er in angst en beven slechts naar haken
ons eenmaal dapper en schoon te zien ontwaken.

Wellicht is alles wat er aan verschrikking leeft
in diepste wezen wel niets anders dan iets
wat onze liefde nodig heeft.

~ Rainer Maria Rilke ~

Hardlopen, vooral duurlopen zoals halve marathons in groen buitengebied, is naast mijn werk een echte passie geworden. Ik vind hardlopen een hele mooie sport om de eigen fysieke en mentale mogelijkheden en grenzen te ervaren en deze verder te ontwikkelen.

Met collega trainers geef ik de Start to Finish trainingen bij Eindhoven Atletiek. We begeleiden beginnende hardlopers en geven onze passie door. Ik hou ervan om mensen in beweging te brengen, letterlijk en figuurlijk.