Als gevolg van veranderingen in jou als persoon, in jouw organisatie of jouw vakgebied, ervaar je de behoefte om stil te staan bij vragen als:

  • Past dit werk c.q. deze werkomgeving nog bij mij?
  • In hoeverre volg ik werkelijk mijn eigen koers?
  • Waar gaat het mij echt om, wat is echt belangrijk?
  • Wat is voor mij een goede volgende stap?

Werkwijze en begeleiding

Op deze dag krijg je bezinnings-en praktijkgerichte oefeningen. Ook krijgt elke deelnemer een individueel begeleide oefening voor bewustwording op het verlangen, dilemma's en mogelijke oplossingen. Dit kan bijvoorbeeld een voice-dialogue sessie of een loopbaanopstelling zijn. De benadering of methodiek wordt bepaald op basis van de vraag van de deelnemer.

Na de workshop is er een individueel gesprek waarin gekeken wordt wat de workshop jou gebracht heeft en of het lukt het geleerde toe te passen in de dagelijkse praktijk. Deze workshop kan los gevolgd worden of als onderdeel van een individueel coachtraject.

Ervaringen van eerdere deelnemers:

• “Ik heb ontdekt dat ik geen andere functie nastreef maar dat ‘anders in de functie gaan staan’ cruciaal was om weer met voldoening en plezier te werken.”
• “Wat deed me dat goed zeg, ik zat helemaal te stralen. Het gaf mij zoveel energie. Inmiddels heb ik een aantal afspraken gemaakt voor netwerkgesprekken, wie weet wat me dat gaat brengen. Het is gek maar het lijkt alsof er een sneeuwbaleffect is ontstaan.”
• “Op deze dag heb ik een besluit genomen: Ik blijf niet hangen in mijn werk als HRM, ik ga doen waar mijn hart ligt en ga verder met coaching.” Dit bleek mogelijk in de organisatie waar deze vrouw werkzaam was.
• “Ik was al een tijdje aan het solliciteren naar een andere leidinggevende functie. Na deze dag wist ik dat ik naar een heel ander soort organisatie wilde.” Deze man heeft de universitaire omgeving achter zich gelaten en is nu werkzaam als consultant bij een adviesbureau.

Aantal deelnemers

De groepsgrootte bedraagt minimaal 3 en maximaal 4 deelnemers (bij één begeleider).